Hoe maak ik een affiliate webwinkel?

Geplaatst op 29-03-2022

Categorie: Computer en internet

Het beginnen van een affiliate webshop hoeft met de juiste tools in handen niet ingewikkeld te zijn. Met een passend domein, een webhosting pakket en het juiste script kunt u al beginnen met een affiliate marketing webshop. Affiliate marketing is onder andere andere aantrekkelijk omdat er geen sprake is van kosten voor inkoop en omdat u aan uw webwinkel kunt werken wanneer u wilt.

Wanneer u het script van Vrolijk Internet Services gebruikt voor het opzetten van een affiliate shop, kunt u de shop heel eenvoudig beheren met de meegeleverde beheeromgeving. Tijdens de installatie van het script kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord daarvoor zelf kiezen. U kunt in de handleiding op de website van Vrolijk Internet Services lezen hoe u via de beheeromgeving aanpassingen kunt aanbrengen. Zo kunt u van de verschillende componenten van uw affiliate webwinkel heel gemakkelijk het uiterlijk aanpassen via de beheeromgeving.

Het script stelt u ook in staat om snel producten toe te voegen via feeds. Zo kan het script periodiek feeds van de netwerken Daisycon en TradeTracker ophalen en de informatie binnen deze feed automatisch integreren in uw affiliate webwinkel, zodat de producten binnen de feed zichtbaar worden binnen uw affiliate shop. Dit betekent dat het niet nodig is om producten handmatig toe te voegen, maar dat het toevoegen van nieuwe producten volledig kan worden geautomatiseerd. Zo kunt u op een vrij gemakkelijke wijze uw webwinkel snel vullen met producten.

In de feeds is informatie opgenomen van verschillende producten. Deze informatie kan door het script worden toegevoegd binnen de webwinkel. Daarbij kunt u per feed kiezen binnen welke productcategorie de producten uit de feed toegevoegd moeten worden. Binnen deze productcategorieën kunnen de bezoekers van uw webwinkel bladeren om te zoeken naar producten. Bij ieder product wordt een verwijzing weergegeven naar de website van de merchant, waar het product kan worden aangeschaft.