Ja: je kan ook zelf je eigen fondant maken voor je taarten en cakes

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Fondant is een plakkerig en elastisch deeg dat wordt gebruikt om taarten en koekjes mee te versieren. Het is gemaakt van suiker, water en gelatine en kan in verschillende kleuren en vormen worden gemaakt. Hoewel u fondant kunt kopen in de winkel, is het ook mogelijk om zelf fondant te maken. In dit artikel leggen we uit hoe u stap voor stap zelf fondant kunt maken.

De eerste stap is om de benodigde ingrediënten te verzamelen. Hiervoor heeft u suiker, water, gelatine, boter en vanille-extract nodig. Meng de suiker, water en gelatine in een pan en verwarm dit op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.

Zodra de suiker is opgelost, voegt u de boter en vanille-extract toe en roert u dit goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en kneed het dan met uw handen tot een soepel deeg. Als het deeg te plakkerig is, kunt u er wat poedersuiker doorheen kneden om het steviger te maken.

Nu kunt u de fondant kleuren. Dit kunt u doen door kleurstof aan het deeg toe te voegen en dit goed door te kneden totdat de gewenste kleur is bereikt. Als u de fondant in verschillende kleuren wilt maken, kunt u het deeg opdelen en de kleuren apart aanmaken.

Zodra de fondant de juiste kleur en consistentie heeft, kunt u het in plasticfolie verpakken en ongeveer een uur laten rusten. Dit zorgt ervoor dat het deeg nog steviger wordt en makkelijker te gebruiken is.

Nu kunt u de fondant gebruiken om taarten en koekjes mee te versieren. Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed hiermee de taart of koek. Snijd overtollig deeg weg en werk het glad met uw handen of een fondantroller. Als u creatief bent, kunt u ook verschillende vormen en figuren uitsteken en deze op de taart plakken.

Het maken van fondant is een leuke en creatieve activiteit die iedereen zelf kan doen. Met de juiste ingrediënten en een beetje oefening kunt u prachtige taarten en koekjes maken die er niet alleen mooi uitzien, maar ook heerlijk smaken.